Καλώς ήλθατε

Στην παραλία των Mεθάνων,
μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι
σας καλωσορίζουμε στα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτιά μας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικου, για μια ευχάριστη και άνετη διαμονή κατά την διάρκεια των διακοπών σας.

Τα Μέθανα, συνδυάζοντας τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού
με την πλούσια βλάστηση και τη μοναδική φυσική ομορφιά του ηφαιστείου είναι ο ιδανικός τόπος
για να περάσετε ευχάριστες και αξέχαστες διακοπές.ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΟΥΝ

Κύριο χαρακτηριστικό της Χερσονήσου των Μεθάνων είναι το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον που γοητεύει τον επισκέπτη με την ποικιλία και τις εναλλαγές του, αλλά και τις γεωλογικές ιδιαιτερότητές του:
Ηφαιστειακοί κρατήρες και εντυπωσιακοί σχηματισμοί λάβας, οροπέδια, κοιλάδες και χαράδρες, πευκοδάση και αμπέλια, τοποθεσίες με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γραφικά χωριά και εγκαταλελειμμένοι οικισμοί, ξωκκλήσια, πεζούλες, παλιά καλντερίμια και μονοπάτια, πολύπλοκη ακτογραμμή με ορμίσκους και βραχώδεις ακτές συνθέτουν το μοναδικό τοπίο της χερσονήσου.
Ηφαίστειο : Ο ηφαιστειακός κρατήρας κοντά στο χωριό Κα(η)μένη Χώρα, ένας από τους 30 συνολικά, μικρούς και μεγάλους, κρατήρες που είναι διάσπαρτοι σε όλη τη Χερσόνησο. Η ανάβαση στο χώρο πορεία περίπου μισής ώρας σε βατό σηματοδοτημένο μονοπάτι προσφέρει στον οδοιπόρο μία εμπειρία ανεπανάληπτη διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση από πεύκα, κουμαριές, πουρνάρια κα ελιές, άγρια, επιβλητική ομορφιά θεαματικοί σχηματισμοί λάβας με παράξενα σχήματα και καφεκόκκινο χρώμα και στην κορυφή πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού. Νησάκι Αγιοι Ανάργυροι : Το κατάφυτο από πεύκα νησάκι των Αγ. Αναργύρων το οποίο ενώνεται με δρόμο με την πόλη των Μεθάνων. Στο νησί υπάρχει ομώνυμος ναΐσκος και τα κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης. Επισκεφθείτε: Το μεγαλοπρεπές κτήριο του υδροθεραπευτηρίου, τη Βρωμολίμνη με τις θειούχες πηγές και τους οικισμούς Αγ. Χαραλάμπους και Δριτσέικα (λίγο πιο έξω από την πόλη), με χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ακρόπολη: Τα ερείπια της ακρόπολης των αρχαίων Μεθάνων στο λόφο του Παλαιόκαστρου, περιοχή που είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή, όπου σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση τμήματα αρχαίου τείχους. Σπήλαιο περιστεριών: Το λιμναίο «σπήλαιο των περιστεριών» το οποίο ανακαλύφθηκε το 1973 και καταλήγει σε τρεις θαλάμους καλυμμένους με νερό. Αρχαία οχύρωση: Στο στενό του ισθμού υπάρχουν τμήματα από την οχύρωση που οικοδόμησε ο αθηναίος στρατηγός Νικίας κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου (425 π.Χ.), καθώς και το μικρό κάστρο που έκτισε το 1826 ο γάλλος αξιωματικός Φαβιέρος, διοικητής των ελληνικών τακτικών στρατευμάτων, και σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Από εδώ η θέα και προς τις δύο πλευρές της θάλασσας, δυτικά και ανατολικά, είναι μαγευτική. Μυκηναϊκά: Ο οικισμός με ιερό μυκηναϊκής περιόδου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο λόφο του Αγ. Κωνσταντίνου, στην ανατολική πλευρά, και βορειότερα, είναι στο ύψωμα Ογά (δύσκολη πρόσβαση) τα ερείπια αρχαίας ακρόπολης.